آغاز برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت شماره یک اصفهان

بدون شک «سرطان »ها را باید از نام آشناترین وپرخرجترین بیماری هایی دانست که درکشور ما روندی رو به رشد دارند؛ با بیش از ۷۰  هزار مورد جدید ابتلا در هر سال و مرگ سالانه ۳۰ هزار نفر.آمار و ارقام آنقدر نگران کننده است که برخی از کارشناسان درباره وقوع «سونامیسرطان » در سالهای آتی هشدار داده اند. افزایش تعداد سالمندان که نتیجه تغییر هرم جمعیتی کشور است، رواج زندگی کم تحرک و ماشینی که به طور معمول با تغذیه ناسالم و اضافه وزن همراه است، افزایش استرس و آلودگی هوا و عواملی از این قبیل را باید مهمترین عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان در ایران دانست.

مهمترین راهکاری که در کشورهای توسعه یافته برای کاهش هزینه های سرطان به اجرا درمی آید، غربالگری برای تشخیص زودرس است که باعث می شود بیماری در همان مراحل اولیه، با هزینه های کمتر و نتایج مطلوب تری، درمان شود. درکنار غربالگری و تشخیص زودهنگام آموزش عوامل خطر ساز بیماری سرطان اعم از: کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و الکل از اهمیت بسزایی  برخودار است.

سرطان روده بزرگ به عنوان سومین سرطان شایع در زنان و پنجمین سرطان شایع در مردان کشور مانند سایر سرطانها نیازمند توجه ویژه می باشد. درهمین راستا برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ در قالب سامانه سیب و با انجام تست ایمنوشیمیایی تشخیص خون مخفی در مدفوع در مراکزخدمات جامع سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت شماره یک اصفهان آغاز گردیده است، کارشناسان بیماری های غیرواگیر با حضور در مراکز خدمات جامع سلامت ضمن ارائه بازآموزی، تجهیزات لازم جهت انجام تست فیت را در اختیار مراقبین سلامت قرار می دهند. پس از این جمعیت ۵۰ تا ۷۰ سال تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت همزمان با دریافت خدمات مبتنی بر گروه های سنی خدمت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان روده بزرگ را دریافت میکنند.