چهارمین روز از طرح ملی پایش ید ادراری

ید یکی از مواد مغذی و مورد نیاز بدن است.کند ذهنی، گواتر، اختلالات عضوی، کوتاهی قد، عقب ماندگی شدید ذهنی و جسمی و نازایی از عوارض کمبود ید در بدن است. محققان دریافتند که کمبود خفیف ید، باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قدرت یادگیری دانش آموزان خواهد شد.
درجامعه ایرانی برنامه کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید با ید دار کردن نمک به طور چشمگیری باعث کاهش کمبود ید و شیوع بالای گواتر گردیده است.
 به منظور پایش برنامه کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید سالانه پایش ید ادرار از دانش آموزان  انجام می گیرد.
این طرح  از تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۳ لغایت ۱۴۰۲/۱۰/۷ جهت  دانش آموزان و مادران باردار در مراکز حصه و منشیان و در مدارس ناحیه دو و چهار توسط واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شماره یک  در حال انجام می‌باشد . وکلیه نمونه ها با هماهنگی واحد آزمایشگاه و واحد نقلیه بصورت روزانه تحویل ازمایشگاه  مرکز نواب میگردد.

روابط عمومی مرکز بهداشت شماره یک اصفهان✍️