غربالگری رایگان سرطان برست در مراکز و پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت

هرکسی میتواند برای کاهش خطر سرطان و دیگر بیمار یهای مزمن، تغییراتی را در شیو ه ی زندگی خود ایجاد کند. افراد در معرض خطر باید به خاطر داشته باشند که ترکیبی از عوامل برای ایجاد سرطان لازم است از جمله عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه ی زندگی. بعضی از این عوامل میتوانند اصلاح شوند و بعضی دیگر خارج از اراده افراد هستند، بنابراین افراد میتوانند قد م هایی را برای کاهش خطر بیماری بردارند. خوشبختانه بیشتر عوامل خطری که سبب سرطان پستان میشوند قابل اصلاح میباشند.

عوامل قابل اصلاح:

نمایه توده بدنی بالای 30

مصرف الکل

سن بالای مادر در اولین زایمان

مواجعه با اشعه برای درمان سرطان در گذشته

قرص های ضد بارداری خوراکی

هورمون درمانی پس از یائسگی

غربالگری سرطان پستان  برای خانم های سنین 30 تا 69 سال به صورت رایگان در مراکز خدمات جامع  انجام می شود.

خانم های بالای سن ۳۰ سال می توانند با معاینه پستان توسط مامای دوره دیده در مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت نزدیک منزل، بررسی اولیه شده ودر صورت وجود هر گونه شک مبنی بر وجود توده، به سطوح بالاتر ارجاع شوند.